Az ország első szoftvertesztelő versenye lezárult! Köszönjük minden online és élő döntőbe jutott játékosunknak, hogy példás kitartással küldték be a feladatokat! Reméljük, hogy hasznos tudással gyarapodtatok a verseny feladatai során. Most tisztelettel búcsúzunk, de bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozni fogunk, még izgalmasabb feladatokkal és egyre nagyobb résztvevői bázissal. Sziasztok!

Üdvözlettel: Szoftvertesztelő Verseny Csapata

Bejelentkezés
Azonosító:
Jelszó:

Verseny ötlete


A szoftvertesztelés szerepe és elismertsége az utóbbi néhány évben a szoftverfejlesztés kezdeteihez képest jelentősen növekedett és lassan a helyére kerül. Ma már mindenki elfogadja, hogy ez egy külön szakma, amely a szoftverfejlesztéstől eltérő képességeket és beállítottságot igényel. A képzés területén is fokozatosan felzárkózik a szoftvertesztelés, egyre több oktatási intézménynél jelennek meg a szoftverteszteléssel kapcsolatos tárgyak, esetleg önálló szakmát vagy szakirányt adó képzések. Az elmúlt néhány évben Magyarországon is megjelentek a felnőttképzésben a szoftvertesztelési minősítést adó tanfolyamok, több tudásszinten és egyre több hallgatót vonzva.

A szoftverfejlesztéshez kapcsolódóan folyamatosan hallhatunk gyakorlati tudást mérő programozó versenyekről. Ezek méltán népszerűek és számos igen színvonalas, nagy múltú, nemzetközi rendezvényt is találhatunk Magyarországon. A szoftvertesztelés viszont ebből a szempontból egyelőre elhanyagolt területnek számít. A Masterfield Oktatóközpont szakmai műhelyében megszületett ötlet alapján egy szoftvertesztelő versenyt szervez Magyarországon.

Reményeink szerint ez a verseny nagyon sikeres lesz és minden évben megrendezésre kerül, egyre komolyabb támogatói bázissal és nehezebb, színvonalasabb feladatokkal bővül.